Hundar till nöje och nytta.

Sverker Lindblad

Innehavare av Kennel Lindjax

Bruksprovsdomare 1:A

Skyddsfigurant och instruktör, utbildat flertal framgångsrika ekipage genom årens lopp

Hundansvarig och Utbildningsansvarig på Sveriges största säkerhetsföretag

Uppfödare sen 2002, 20 kullar med många framgångsrika individer.

Förtroendeuppdrag:

Ledamot i SBK:s Nationella licensgrupp

Ledamot i SKK:S Uppfödarkommittén

Ledamot i AFBV:s styrelse

Tävlat 22 Svenska Mästerskap i skydd med 10 olika individer och 3 raser och här nedan är hundarna som jag tävlat med. 🙂

Hinden´s Chester var en utmaning då omgivningen sa till mig att det är en tjänstehund och med den kommer du knappt ur appellen. Envis som jag var blev han SBCH Cert i skydd gk elit spår och elit sök och två SM i skydd 1997 och 1999.
Min första malle och även grunden till kennel lindjax blev flertal cert i skydd och 5 SM starter 3 silver 2 brons. Två nordiska starter med ett silver, Ture blev årets skyddshund 2001 och 2003
Lindjax Buttrix 3 SM i skydd inga pallplatser som bäst 5:a 2009 i Falkenberg. Årets skyddshund 2008
Lindjax Dilda var en utmaning men med mycket slit lyckades vi ta oss till två SM i skydd 2011 och 2012
Lindjax Häxa en retur som kom tillbaka strax efter ettårs åldern, var på prov hos en polis i Skåne som tilltänkt sökhund men med lite brister för deras ändamål gjorde att hon kom tillbaka till mig. Hon tävlade två SM i skydd med mig 2013 och 2014, jag lyckades även kvala henne till 2015 men då fick Alexandra tävla med henne då jag var kvalad med två hundar. Häxa var också den första godkända hunden i Västra Götaland att söka efter explosiva varor (EDD)när jag arbetade som Väktare/Skyddsvakt.
Fantastiska Lindjax Jetson Två SM ett guld och ett brons två nordiska med Guld och silver, även godkänd EDD. Tyvärr fick han pensioneras alldeles för tidigt då elaka bakterier hade tuggat på hans ryggrad.
Havrevingen`s Jaguar ”Jagge” Tävlade SM skydd 2015 med sin husse Richard. Efter Richards bortgång tog jag över Jagge och lyckades kvala honom till SM 2017 där vi hamnade 5:a, efter det SM:et blev han en glad pensionär hos min dotter Nora.
Lindjax Kaizer också en retur som efter en hel del fix och trix fattade dressyren och jag kvalade honom till 4:a SM i skydd men tävlade honom bara en gång på SM:et 2018 resterande 3 SM tävlade Alexandra med honom. Vi lyckade även ta oss till ett Nordiskt mästerskap 2018. Kaizers främsta egenskaper var hans förträffliga nos i specialsök vilket låg med i hans gener från hans pappa NPD Satan. Kaizer var i flera år godkänd som sökhund på mitt jobb och vi jobbade tillsammans på många roliga uppdrag han var även godkänd väktarhund under samma tid.
Lindjax Mc Coy också en retur som efter lite fix och trix lyckades tävla 3 SM i skydd trots att Covid kom och störde oss men lyckades få två silver medaljer och även en start på Nordiska mästerskapen. Godkänd sökhund Narkotika på jobbet och pappa till T-kullen och även pappa till tre kullar hos Red Cherry¨s kennel.

Fuerza´s Bob Svenske Schäfermästare i skydd 2023 och även en start på SM skydd samma år. Även Bob är godkänd som sökhund och gör ett fantastiskt jobb när han slår på nosen hos kunderna på jobbet.